28 mars 2014

FANNI BAKAR #1

Här kommer receptet på den enkla rulltårtan jag bakade igår. Det kommer ta dig max 20 minuter från att du plockar fram redskap, ingredienser, bakar, låter kakan gå i ugnen tills du kan stoppa in den i munnen tugga och njuta, NI MÅSTE TESTA!
 
Ingredienser:
3 äggvitor
1 msk stevia
100-150 gram kvarg/kesella
1-3 msk valfri smak av FUN Light beroende på smak
valfria bär i valfri mängd (jag tog hallon)

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Separera äggvitorna från äggulan
  3. Tillsätt 1 msk stevia
  4. Vispa hårt (bunken ska gå att vända upp och ner)
  5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
  6. Baka på 200 grader i drygt 10 minuter

 Fyllningen:
  1. Blanda kesellan med 1-3 msk FUN light
  2. Tillsätt rumstempererade bär & vispa till en smet
  3. (Valfritt) tillsätt hela hallon och vänd om i smeten för extra tuggmotstånd & smak
När bottnen svalnat är det dags att bre ut fyllingen & rulla ihop.

Servera i små bitar eller hel & MUMSA PÅ.