Här kommer receptet på den enkla rulltårtan jag bakade igår. Det kommer ta dig max 20 minuter från att du plockar fram redskap, ingredienser, bakar, låter kakan gå i ugnen tills du kan stoppa in den i munnen tugga och njuta, NI MÅSTE TESTA!
Ingredienser:
3 äggvitor
1 msk stevia
100-150 gram kvarg/kesella
1-3 msk valfri smak av FUN Light beroende på smak
valfria bär i valfri mängd (jag tog hallon)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Separera äggvitorna från äggulan
- Tillsätt 1 msk stevia
- Vispa hårt (bunken ska gå att vända upp och ner)
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
- Baka på 200 grader i drygt 10 minuter
- Blanda kesellan med 1-3 msk FUN light
- Tillsätt rumstempererade bär & vispa till en smet
- (Valfritt) tillsätt hela hallon och vänd om i smeten för extra tuggmotstånd & smak
När bottnen svalnat är det dags att bre ut fyllingen & rulla ihop.
Servera i små bitar eller hel & MUMSA PÅ.