2 minuters banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting!
0,75 dl (25g) havregryn malt till ett mjöl
3 msk (20 g) rismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljarom
1 tsk kanel
2 äggvitor
0,5 (50g) banan
1 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agavesirap)
Valfritt: 3 tsk stevia strö/sukrin
Frosting:
50 g lättkvarg/kesella
1 msk PB2
2 tsk stevia strö/sukrin
1. Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Häll i 5 stycken muffinsformar i silikon och ställ in i micron på högsta effekt i ca 2 minuter. kolla efter 1 minut så de inte svämmar över. Det går också bra att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och smeta ut på varje muffins. (De bör ätas samma dag, annars blir de ganska kompakta i konsistensen. Går att frysas och tas fram senare dock)
Näringsvärde per muffins (med frosting): 67 kcal, 5 g protein, 10 g kolhydrater, <1 g fett