Chokladbrownie med kokosmjölksfrosting (gluten- och mjölkfri)
1 paket svarta bönor (ca 180g sköljda)
1 rågad dl havregryn (ca 40g) glutenfria för dem som vill
1,5 msk kakao (ca 10g)
1 krm vaniljpulver
1/4 tsk salt
0,5 dl kokosolja, ca 40g (Kung Markatta)
0.7 dl agavesirap, ca 70g (eller honung)
1/2 tsk bakpulver
100g sockerfri mörk choklad (eller vanlig mörk choklad), mer om du vill
1,5 msk stevia strö
25 g pecannötter
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Rosta pecannötterna i ett par minuter i en medelhet stekpanna.
3. Blanda alla ingredienser utom chokladen med en stavmixer till en tjock, slät smet. Hacka chokladen och blanda med smeten. Lägg pecannötterna i botten av en smord ugnsform, ca 18x20 cm och häll sedan ut browniesmeten. Sprid ut den med en slickepott.
4. Grädda i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna minst 30 minuter innan du skär upp den. Den blir saftigare om den får stå över natten.
Kokosmjölkfrosting:
1-2 burkar kokosmjölk (ej lätt) som stått i kylen över natten
2 msk kakao
1-2 msk stevia strö
Öppna burken och sleva med en sked upp det tjocka lagret kokosmjölk på toppen. Vispa den tjocka krämen med en elvisp samtidigt som du har i kakaon och stevia strö. Vispa ett par minuter tills kokosmjölken tjocknat. Ha i mer kakao om den behöver bli tjockare. Bred ut över den svalnade brownien.
Receptet är taget från sanna, ni hittar hennes blogg på tasty-healty.se där finns fler fantastiska recept kika in! |
Näringsvärde per bit (av 16), utan frosting:
102 kcal
2 g protein
8 g kolhydrater
7 g fett
Med frosting (om du använder ca 1/2 burk kokosmjölk):
123 kcal
2 g protein
9 g kolhydrater
8,5 g fett