24 sep. 2013

TESTA MED MIG

Det kom upp ett nytt recept på Tasty Health igår som jag ska testa antingen idag eller någon dag under veckan. Testa med mig och berätta vad ni tycker?

2 minuters banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting!


0,75 dl (25g) havregryn malt till ett mjöl
3 msk (20 g) rismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljarom
1 tsk kanel
2 äggvitor
0,5 (50g) banan
1 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agavesirap)
Valfritt: 3 tsk stevia strö/sukrin

Frosting:
50 g lättkvarg/kesella
1 msk PB2
2 tsk stevia strö/sukrin

1. Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Häll i 5 stycken muffinsformar i silikon och ställ in i micron på högsta effekt i ca 2 minuter. kolla efter 1 minut så de inte svämmar över. Det går också bra att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och smeta ut på varje muffins. (De bör ätas samma dag, annars blir de ganska kompakta i konsistensen. Går att frysas och tas fram senare dock)
Näringsvärde per muffins (med frosting): 67 kcal, 5 g protein, 10 g kolhydrater, <1 g fett