25 mars 2013

GOD RULLTÅRTA

Rulltårta med hasselnötssmör & caseinfluff-fyllning
1 rulle med 8 bitar

Rulltårta:
1 ägg
3 äggvitor
2 msk kokosmjöl
2 msk vassleproteinpulver choklad
1,5-2 msk stevia strö
1 tsk kakao
2-3 msk vatten
1 tsk xanthangum

Fyllning:
2 msk hasselnötssmör

30 g casein protein
1 dl kallt vatten + ev lite mer

1. Vispa 2 av äggvitorna till ett hårt skum med elvisp.
2. Blanda 1 helt ägg och 1 äggvita med de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en seg kletig massa. Spä med 2-3 msk vatten.
3. Blanda försiktigt de vispade äggvitorna med smeten och bred sedan ut till en rektangel på ett bakplåtspapper, ganska tunt.
4. Grädda i ugnen på 160 C i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

5.Blanda caseinet med vattnet och ställ in i kylen i ca 10 minuter så att det sväller. Ta ut och vispa med elvisp, spä ev ut med 2-3 msk kallt vatten. Det ska få en gräddliknande konsistens.
6. Bre ut hasselnötssmöret på rulltårtan, toppa med casein-fluffet och rulla ihop.
Näringsinnehåll per bit (av 8):
67,5 kcal
7,5g protein
1,4 g kolhydrater
3,4 g fett